Pre-master Orthodox Christianity

IMG_0202

NB: in het academisch jaar 2017-2018 worden nog geen minor-studenten toegelaten. Dit betekent dat we voor de opleiding twee semesters in plaats van een semester hebben en de eerste intensieve week waarschijnlijk  pas in januari zal zijn.

De pre-master is bedoeld om een gezamenlijke basis in de Orthodoxe theologie te leggen en academische vaardigheden op master-niveau te brengen. Ingangseisen zijn een universitaire of HBO-bachelor en elementaire bijbelkennis. Het bachelor-diploma mag ook in een niet-theologische richting zijn. Verwacht wordt dan wel dan de kandidaat kennis en vaardigheden in de Orthodoxe theologie op een andere manier heeft verworven of verwerft. Tijdens de pre-master dienen de Orthodoxe studenten een portfolio te vullen waarin zij hun kennis en vaardigheden beschrijven die zij elders of via zelfstudie hebben verworven.

Studenten die ingeschreven zijn bij een bachelor-opleiding kunnen de pre-master als minor volgen en via hetzelfde formulier hun belangstelling kenbaar maken. Het aantal plaatsen is beperkt!

De pre-master kent een studielast van 30 European Credits (één EC staat voor 28 uur studietijd) en bestaat uit de volgende vijf modules van elk 6 EC:

  1. History of Orthodox Christianity
  2. Scripture in Orthodox Christianity
  3. Liturgy in Orthodox Christianity
  4. Orthodox Theology
  5. Orthodox Anthropology

De voertaal is in principe Engels, maar het is mogelijk om bepaalde werkstukken in het Nederlands of een andere taal te schrijven. Er is gekozen voor een innovatieve onderwijsvorm waarbij de student slechts twee intensieve werkweken (de eerste waarschijnlijk 8-12 januari 2018) aan de VU aanwezig moet zijn. Tijdens deze intensieve weken zullen de studenten presenteren wat ze thuis en on-line hebben geleerd. Op deze manier is het mogelijk om werk en/of gezin met deze studie te combineren. Een belangrijk voordeel is dat men de studie en het maken van de wekelijkse opdrachten grotendeels naar eigen inzicht kan inplannen. Ervaring leert dat naast discipline het regelmatig contact met de docenten en mede-studenten een belangrijke succesfactor is.

De kosten van de Orthodoxe pre-master zijn €1003 in het academisch jaar 2017-2018, onafhankelijk of de student wel of niet een EU-paspoort heeft.

Bent u geïnteresseerd om als student het Orthodox curriculum te volgen, neem dan contact via dit formulier. Als u een buitenlands bachelor-diploma hebt, is het belangrijk om vroegtijdig contact op te nemen en/of scans van het diploma (met vertaling) naar acot@vu.nl te sturen. Dit geldt ook voor kandidaten die een studentenvisum nodig hebben (de VU vraagt dit visum aan).

Deze pre-master bereidt de studenten voor op de Orthodoxe variant van de master Spiritual Care.

Facebook
Facebook
YOUTUBE
LINKEDIN
Instagram